Informatie

Al jaren is het bekent dat tijdens het TT in Assen verschillende gevallen van diefstal van motoren gemeld zijn bij niet beveiligde of onoverzichtelijke plekken. Het is al jaren een verontrustende trend die eigenaren van motorfietsen raakt. In dit bericht willen we dit probleem bespreken en enkele tips geven om jouw motorfiets veilig te houden.

Ten eerste is het belangrijk om een veilige en beveiligde stalling voor je motor te kiezen. Bij het Motorhotel Assen beschikken wij over beveiligingscamera's, alarmsystemen en goede verlichting. Ook bieden wij zelfs een 24/7 bewakingsdienst aan. Door te kiezen voor ons bedrijf met deze voorzieningen, verkleint je de kans op diefstal van jouw motorfiets.

 

Kiest je alsnog voor een plekje in of rondom Assen, dan is het belangrijk om jouw motor goed op slot te zetten. Gebruik altijd een stevig slot, zoals een beugelslot of een kettingslot. Bevestig het slot aan een vast object, zoals een stalen balk of een betonnen muur. Zorg ervoor dat het slot niet gemakkelijk kan worden verwijderd.

Het is ook een goed idee om je motorfiets te voorzien van een GPS-tracker. Hiermee kunt je de locatie van jouw motor altijd in de gaten houden en snel handelen als deze wordt gestolen. Er zijn verschillende GPS-tracker-apparaten beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor motorfietsen.

Als laatste is het belangrijk om altijd waakzaam te zijn en verdachte activiteiten te melden bij de organisatie van het festival en de politie. Houd een oogje in het zeil en let op ongewone activiteiten in de buurt van je motor. Als je iets verdachts opmerkt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de autoriteiten.

In het kort, kies voor een veilige stalling zoals bij ons, of gebruik een stevig slot, voorzie de motor van een GPS-tracker en wees waakzaam. Met deze eenvoudige maatregelen kunnen wij samen de kans op diefstal van de motorfietsen aanzienlijk verkleinen.

 

Wij wensen jullie in ieder geval een veilig en feestelijke week/weekend!